RÜZGAR EVCİ RMC GRAND FİNAL’DEN 16.LIKLA DÖNÜYOR.

Bahreyn Sakhir Uluslararası Karting Pisti’nde düzenlenen 24. ROTAX MAX CHALLENGE GRAND FINAL’a katılan tek Türk sporcusu olan Rüzgar Evci, Mini Max kategorisini 72 yarışmacı içinde 16. sırada tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı.

Rüzgar Evci 4 Aralık Pazartesi günü başlayan antrenman seanslarında çok hızlı bir karaktere sahip olan 1400 metre uzunluğundaki piste alışmaya çalıştı. 6 Aralık Çarşamba günü yapılan sıralama seansında (Qualifying practice) 72 yarışmacı arasında 51. sırayı elde etti. Rüzgar sıralamadan itibaren çıktığı her seansta performansını artırdı ve daha üst sıralara tırmanmaya başladı. Çarşamba ve Perşembe günü yapılan toplam 3 Heat sonrasında kendine 37. sırada yer buldu.

8 Aralık Cuma günü yapılan pre-finale grubunda 19. sırada başlayan Rüzgar Evci, yarışı 11. olarak tamamladı ve finale kalmayı başardı. Rüzgar böylece RMCGF tarihinde finale kalma başarısı gösteren 2. Türk sürücü oldu.

Rüzgar Evci 9 Aralık Cumartesi günü yapılan final yarışına 32. sıradan başladı. Performansını artırmaya ve derecelerini geliştirmeye devam eden Rüzgar, finalde 16. sırada finiş görerek çok önemli bir başarıya imza attı. Rüzgar Evci, hafta boyunca gelişen performansı ve finalde elde ettiği güzel sonuçla Rotax ve uluslararası yorumcuların da dikkatini çekti ve tebrik edildi.

Türkiye’nin Bahreyn büyükelçisi Sayın Esen Çakıl tüm yarışları seyrederek Rüzgar Evci’ye ve takımımıza çok büyük destek verdi.

62 ülkeden 384 sporcunun katılımıyla toplam 9 kategoride yapılan 24. RMCGF Bahreyn’in mükemmel karting pisti, güzel havası, birbirinden çekişmeli yarışları ve hatasıza yakın yarış yönetimiyle tüm katılımcılarda güzel bir izlenim bıraktı. Yarışmacılar tüm hafta boyunca toplamı 22.870 km eden 16.174 tur tamamladılar. İçten yanmalı motorlar dışında, Rotax’ın ürettiği elektrikli motorlar olan E20 ve E10 kategorileri de GF’de yer aldı. E20 Senior, E20 Master ve E10 Mini kategorilerinde toplam 52 sürücü yer aldı ve yakın geleceği şimdiden yaşattı.

  1. RMCGF İtalya’nın ünlü Sarno/Napoli pistinde 19-26 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak.