Dünyanın en büyük karting organizasyonu. 60’den fazla ülkede düzenlenen yarışlarda kategorilerinde şampiyon olan pilotlar, her yıl Grand Final’de dünya şampiyonu olmak için yarışıyor.

ROTAX MAX CHALLENGE TÜRKİYE

Rotax Max Challenge (RMC) yarış kartları için tasarlanmış özel bir motorsporları serisidir. Organizasyonun sahipleri BRP-Rotax ve ülke distribütörleridir ve yarışlar da BRP-Rotax ve ülke distribütörleri tarafından düzenlenir. RMC serisi CIK-FIA (Uluslararası Karting Komisyonu – Uluslararası Otomobil Federasyonu) tarafından kabul edilmiş ve onaylanmiş bir organizasyondur. Yarışlarda eşit performans prensibi doğrultusunda kontrol edilmiş ve mühürlenmiş Rotax Max motorları ve Mojo lastikleri kullanılır. Böylece başarı için sadece sürüş becerilerinin öne çıkması sağlanır. Dünyada yaklaşık 7500 Rotax kullanıcısı Rotax Sportif ve Teknik Yönetmelikleri’ne uygun olarak yapılan RMC yarışlarına katılmaktadır.

Türkiye’de RMC serisi Kronos Motorsports tarafından düzenlenmektedir. Kronos Motorsports yarışları düzenlerken organizatör spor kulüpleriyle işbirliği yapmaktadır.

Tüm dünyadan kategorilerinde birinci olan sporcular, her sene BRP-Rotax tarafından farklı bir ülkede düzenlenen RMC GRAND FINAL’de yarışma hakkı elde etmektedirler. Bir hafta süren ve 60 ülkeden 360 sporcunun katıldığı Grand Final’de ülkelerin yaptıkları yarış sayısı, her yarışta start alan sporcu sayısı gibi çeşitli kriterlerle belirlenen koltuk sayıları vardır. Koltuk sayıları performansa göre artıp azalabilir. Türkiye’nin geçmiş yıllarda koltuk sayısı 4 ile 1 arasında değişim göstermiştir.