2023 Rotax MAX Challenge International Trophy (RMCIT) 25-29 Temmuz 2023 tarihleri arasında Fransa’nın Le Mans kentinde düzenlenecek. RMCIT, Rotax karting sezonunun RMC Grand Final’leri dışında en büyük yarış etkinliğidir ve 3MK Events tarafından Le Mans Karting International/ACO Automobile Club de l’Ouest ile işbirliği içinde düzenlenir. Yaklaşık 300 tutkulu Rotax yarışmacısı, dünya çapında yaklaşık 45 ülkeden gelen uluslararası rakiplerine meydan okumak için bir araya gelecek.

RMC International Trophy, katılımcıların Rotax karting sezonunun en önemli olayı olan RMC Büyük Final’leri için aranan davet biletlerinden birini kazanabilecekleri 5 günlük bir etkinlik. 2023’den itibaren Micro MAX ve Mini MAX kategorileri de RMCIT’de yer almaya başlıyor. Micro MAX ve Mini MAX şampiyonları da 2 – 9 Aralık 2023 tarihleri arasında Bahreyn’de gerçekleşecek Büyük Finallere katılma hakkını elde edecek.

Le Mans bir motorsporşarı efsanesidir. 1970’ler ve 1990’larda Dünya Karting Şampiyonası’nda görkemli Alain Prost Pisti’nde efsanelerin doğduğu yerdir. Ayrton Senna (1978), Michael Schumacher (1985), Jarno Trulli (1991) ve daha pek çok birinci sınıf sürücü, karting tarihine orada geçti ve orada ünlendi. ACO, 2013 yılında modern bir altyapıya ve hızlı, muhteşem ve teknik olarak zorlu bir piste sahip 1384 metre uzunluğundaki Le Mans Karting International Circuit ile geçmişi canlandırmaya karar verdi.

“RMC International Trophy, dünyanın her yerinden sürücüleri ağırlayan Rotax yarış sezonunun en büyük etkinliklerinden biri ve kategorilerinde birinci olan sürücüler RMC Grand Final’lerine katılım hakkı kazanıyor. 2023’te aynı zamanda ilk kez Micro ve Mini MAX kategorilerindeki en genç yetenekler de RMC Grand Final’leri için birer bilet kazanacak.