2023 Rotax Max Challenge Grand Final 2-9 Aralık 2023 tarihleri arasında Bahreyn’in ünlü Sakhir karting yarış pistinde yapılacak. RMCGF 2023’e 396 sürücü katılacak. Micro Max, Mini Max, Junior Max, Senior Max, DD2 ve DD2 Masters kategorilerinin dışında elektrikli Rotax motorlarının kullanıldığı E20 Senior ve E20 Junior kategorilerinde yarışlar yapılacak.

Her yıl beş kıtadaki karting pilotları, karting sezonunun en önemli etkinliklerinden biri ve karting dünyasının en adil ve en uluslararası etkinliği olan Rotax MAX Challenge Grand Final koltukları için yarışıyor. Sezonun en iyileri, ulusal RMC şampiyonalarından ve kıtasal serilerden galip çıkarak, kendi kategorilerinde RMC Grand Final Şampiyonu unvanını kazanmak için yarışıyor.

 

Peki, Grand Final’i benzersiz kılan nedir? Asla ödün verilmeyen kurallar RMCGF’i benzersiz kılıyor. Herkesin aynı motorları, şasiyi, lastikleri ve yakıtı kullandığı düşünülürse zafer sürücüye, onların becerisine ve deneyimine bağlı oluyor.

396 SÜRÜCÜ

RMC sezonunun en iyileri, kendi kategorilerinde zafer için yarışıyor.

60 ÜLKE

Rotax MAX Challenge Grand Finallerinde 60’tan fazla ülke temsil ediliyor.

8 KATEGORİ

Sürücüler beş klasik ve 2 yeni kategoride yarışıyor: Micro MAX, Mini MAX, Junior MAX, Senior MAX, DD2, DD2 Masters ve iki yeni sınıf, E20 Junior ve E20 Senior.

RMCGF’Yİ BENZERSİZ KILAN NEDİR?

Arrive & Drive

Grand Final’ler Rotax tarafından organize edilir. Kişisel yarış teçhizatı dışındaki tüm ekipmanlar Rotax tarafından sağlanmaktadır.

Mükemmel parite

Katılan bütün pilotlar, yalnızca sürücülerin beceri ve deneyimlerini ortaya çıkarmak için aynı aracı kullanır.

Sadece en iyi

Olimpiyat Oyunlarına benzer şekilde, RMC Grand Final’lerine katılmak için koltuklar satın alınmaz, kazanılır. Yalnızca en iyiler RMC Grand Final’lerine hak kazanır ve koltuk kazanır.

Bir topluluk kutlaması

RMC Grand Final’leri, yarıştığınız, oynadığınız, sohbet ettiğiniz ve eğlendiğiniz küresel karting topluluğunun bir hafta süreyle kendinizi iyi hissettiren bir kutlamasıdır. Pistte ve pist dışında eğlenceli etkinliklerde, benzer düşünen yarışmacılar ve aileleriyle buluşup harika bağlantılar kurarlar ve unutulmaz dostluklar edinirler.

20 yılı aşkın süredir karting tutkunlarının hayali: RMC GRAND FINAL

2000 yılında, Porto Riko adası olağanüstü bir etkinliğin doğuşuna tanık oldu: Rotax MAX Challenge Grand Final’leri. İlk RMC Grand Final’leri, sadece 125 MAX kategorisinde yarışmak üzere 19 ülkeyi temsil eden 66 sürücüyü bir araya getirdi. 2004’te 5. Grand Final’ler, üç kategorideki yarışlar için 40 ülkeden 100 kadar sürücünün katılımıyla yapıldı. Daha da önemlisi, 2004 tüm yarışmacıların tedarik edilen tek marka şasiyle ilk kez yarıştığı yıldı. 125 Junior MAX kategorisi için CRG, 125 MAX kategorisi için BRP. Ve Grand Final’ler o zamandan beri büyümeye devam etti. Bugün 7.500’den fazla karting pilotu, dünyanın en prestijli ve en adil karting yarışı etkinliklerinden biri olan Grand Final’lerde 396 koltuktan birini kazanmak için beş kıtada RMC şampiyonalarında ve etkinliklerinde yarışıyor.