Rotax, E20’yi yarattığında, geliştiricileri, e-yarışta uzun yıllara dayanan aktif katılımlarının tüm birleşik deneyimlerini tasarımına aktardı. Rotax’ın yeni e-ünitesi size bir sonraki seviye yüksek performanslı lityum-iyon pil kapasitesi, uzun sürüş süresi ve hızlandırma işlevi sunar.

Rotax, karbon nötr kart yarışlarının önünü açıyor

Rotax Project E20, dijital yenilik ve sürdürülebilirliğin kart yarışı deneyimine nasıl fayda sağlayabileceğini gösteriyor. Örneğin birçok pist, e-yarış için gerekli güç altyapısından yoksundur. Dizel jeneratörleri çalıştırmak yerine Rotax, e-kartlarını şarj etmek için devasa bir pil getirerek hayranlar ve sürücüler için hoş bir düşük emisyonlu ortam sağlıyor. Daha da önemlisi, E20 e-kartları yarış kartlarının yanında yer alırken, stratejik açıdan değerli bir dizi özellikle yarışı yeniden tanımlıyor.

E 20

PROJE E20, ROTAX’IN E-KART STRATEJİSİNDE BİR SONRAKİ ADIMDIR.

BRP-Rotax, E20’yi yarattığında, geliştiricileri, e-yarışta uzun yıllara dayanan aktif katılımlarından elde ettikleri tüm birleşik deneyimi tasarımına aktardı. Rotax’ın yeni e-ünitesi size bir sonraki seviye yüksek performanslı lityum-iyon pil kapasitesi, uzun sürüş süresi ve hızlandırma işlevi sunar.

E20, etkileyici güç çıkışını ve genel performansını azaltılmış ağırlığına ve daha yüksek verimliliğine borçludur. Güç aktarma organında su soğutmalı bir motor, bir invertör ve bir dahili araç kontrol ünitesi bulunur.

RACE CLASS

International, National and Arrive & Drive concepts

MAXIMUM PERFORMANCE

24 kW / 135 km/h

WEIGHT

total kart: 142 kg

SPECIAL FEATURES

E-braking, recuperation, boost function, reverse function

POWER PACK

Permanent Magnet Synchronous Motor (PMSM) with integrated transmission, VCU (Vehicle Control Unit, lithium-ion batteries incl. BMS (Battery Management System) and IMD (Isolation Monitoring Device), combined air and liquid cooling system

CHASSIS COMPATIBILITY

Wheel base: 1040 mm / Sodi Sigma DD2 incl. powerful 4 wheel braking

E10

Birçok büyük motor sporları şampiyonu kart yarışlarıyla başladı. Elektrikli yarış sınıflarının harika bir geleceği olduğuna inanıyoruz. Ve e-kart sürmeyi öğrenmek, çocukları gelecekteki kariyer için hazırlar.

Yeni Rotax E10 çocuklar (ve ebeveynleri) için mükemmeldir. Tamircilik yok. Minimum aşınma ve yıpranma. Bir veya iki pille çalışabilir. Bu şekilde, E10 çocuklarla “büyüyebilir” veya farklı yaştaki yarışçılar aynı kartı kullanabilir.

MAXIMUM PERFORMANCE

80 km/h single battery | 100 km/h dual battery

PERFORMANCE

constant performance output down to 20% status of charge (SOC)

KART WEIGHT

66 kg single battery | 76 kg dual battera

MOTOR

Motor with inverter, air cooled by natural airstream and internal fan (patent pending)

BATTERY

air cooled, optional: battery hood with electric fan (during charging process)

CONTROL UNIT

Control panel with integrated MCU (motor control unit), with led indicators for battery status (SOC) and boost status