Rotax Max Challenge Türkiye Duyuru 2101

01.06.2021

ROTAX INFO TR2101

ROTAX MAX CHALLENGE TÜRKİYE 2021 HAKKINDA BİLGİLENDİRME

2021 karting sezonunda Ulusal Rotax Max Challenge organizasyonu sadece Micro Max kategorisinde yapılacaktır.

Rotax Max Challenge Grand Finals 11-18 Aralık 2021 tarihlerinde Bahreyn Uluslararası Sakhir pistinde düzenlenecek. Ancak geçen sene hiçbir kategoride ülkemizde yarış yapılmaması nedeniyle, RMCGF 2021’de Türkiye’nin Haziran 2021 başı itibariyle koltuğu bulunmamakta. Türkiye Micro Max koltuğu için yedek listede ve diğer ülkelerin bırakmasına bağlı olarak sıra gelmesi durumunda, 2021 Micro Max birincisi Bahreyn’deki RMCGF yarışlarına katılma hakkı kazanacak. Bu olması durumunda hemen duyurulacak.

2021 yarış sezonunda Türkiye Karting Şampiyonası içinde yapılan TOSFED Micro Destek Kupası aynı zamanda Rotax Max Challenge Micro Max kategorisi olarak kabul edilmektedir.

Diğer kategorilerin Rotax motorlarının kullanılmasına rağmen lastik seçimi nedeniyle RMC kategorisi olarak kabul edilmesi mümkün değildir.

GRAND FINAL KOLTUKLARI NASIL ELDE EDİLİYOR?

Her yıl birçok sürücü ve veli Grand Final’e neden gidemiyoruz, nasıl GF bileti elde edebiliriz diye bize soruyorlar. Bu bilgilendirmeyi bu sorulara cevap olması amacıyla yapıyoruz.

Öncelikle şunu belirtelim ki, GF koltukları asla ücret karşılığında satın alınamaz. Her ülkedeki Rotax distribütörünün kontrolünde, sportif başarı sonrası kazanılabilir. Ancak bu koltukların sportif olarak ülkelere dağıtılması da belli kurallara bağlı. Bu kurallara tamamen uyan ve daha çok yarış yapan ülkeler GF’e daha çok sporcu göndermekte.

Rotax 65 ülkede faaliyet gösteren bir marka. Her ülkede yapılan Rotax Max Challenge yarışları sonucunda kategorilerinde birinci

olan yarışmacılar, ülke puanına göre dağıtılan GF koltuklarından birine sahip olabiliyor ve Büyük Final’de yarışma şansını yakalayabiliyor. Peki ülkelere bu koltuklar nasıl dağıtılıyor?

Rotax’ın bu konuda çok net kuralları var. Öncelikle şu 2 kurala uyulması gerekiyor:

-Yarışmacılar kendi ülkelerindeki Rotax distribütöründen satın aldıkları motorlarla yarışlara katılabilirler. Eğer başka bir yerden aldıkları motorlar ile yarışmak isterlerse, ülkedeki distribütöre kontrol ettirdikten sonra kaydettirmeleri gerekir. Bunun için Rotax’ın belirlediği bir bedeli ödemeleri gerekir.

-Tüm yarışmacıların Mojo lastiklerle yarışması gerekir.

Bu kurallara uyulmasının ardından Rotax, her ülkede kaç yarış yapıldığı ve her yarıştaki start sayısı kriterlerine bakar. Bu bilgiler distribütörler tarafından Rotax merkezine iletilir. Daha çok yarış yapan ve start sayısı daha çok olan ülkeler, daha çok GF koltuğu elde eder.

Türkiye Karting Şampiyonası’nda sadece Rotax motorları kullanıldığı için ayrı bir seri olarak RMC serisinin düzenlenmesi mümkün değil. Ancak TKŞ’de kullanılan lastiklerin Mojo dışında bir marka olması da TKŞ kategorilerinin RMC kategorisi olarak kabul edilmesini engellemektedir.

Tüm karting camiasına önemle duyurulur.

KRONOS MOTORSPORTS

ROTAX TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ