ROTAX PROJECT E20 DEKM

GELECEĞİ ŞİMDİDEN YAŞA!

Elektrikli motorlar artık otomotiv endüstrisinin bir gerçeği. Bugün sayıları az olsa da yakın gelecekte içten yanmalı motorların yerini almaları kaçınılmaz. Motorsporlarında da elektrikli motorların kullanımı hızla artıyor. Dünyada 20’den fazla şehirde yapılan ve 2021’de 6.’si düzenlenen Formula E bunun en büyük örneği.

Kartingde de elektrikli motorlarla yarışlar düzenlenmeye başladı. Karting motorlarının lider markası Rotax, elektrikli karting motorları alanında da yatırım yapan öncü marka durumunda. 2. nesil ROTAX PROJECT E20 motorların kullanıldığı DEKM (Deutsche Electro-Kart Meisterschaft) bu sene 4. yılını yaşıyor. Ayrıca 2018’den beri RMC GRAND FINAL yarışlarında E20 kategorisi de yer alıyor. 

Elektrikli motorlar, motorsporlarının Olimpiyat Oyunları’nda yer almasını sağlayabilir. Karting buna en yakın aday. CIK başkanı Felipe Massa yıllardır bu konuyla ilgileniyor ve amacı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda kartingin yer almasını sağlamak.

Otomotiv endüstrisine paralel olarak, elektrikli yarış motorları da kısa zaman sonra içten yanmalı motorların yerini hızla alacak. Ancak isteyen karting pilotları bu deneyimi şimdiden yaşayabilir, ülkemizde elektrikli yarış motorları konusunda öncü olabilirler.

DEKM 2021 SEZONU YARIŞ TAKVİMİ

04.6-06.6 Wackersdorf, Almanya

09.7-11.7 Mülsen, Almanya (RMC Almanya ile birlikte)

30.7-01.8 Genk, Belçika

10.9-12.9 Mülsen, Almanya

NOTLAR

  1. Sürücü azami ağırlığı 80 kg olmalıdır.
  2. İsteyen sürücüler Mayıs ayı içerisinde Wackersdorf pistine gelerek Perşembe-Pazar arası ücretsiz olarak Project E20 testi yapabilirler. Randevu için Rotax distribütörüne başvurabilirsiniz.

Almanya’da yapılan DEKM yarışlarına tam sezon veya tek yarış katılım mümkün. Katılım bilgisi almak için Rotax Türkiye distribütörü Kronos Motorsports ile irtibata geçebilirsiniz.

Kronos Motorsports iletişim bilgileri: rotax@kronos-motorsports.com  0532 266 7423