ROTAX MAX CHALLENGE 2019

Son yıllardaki start sayımız ve verilen koltukları kullanmayıp iade etmemiz nedeniyle, 2019 RMC GRAND FINAL için Türkiye’ye koltuk verilmedi.

İtalya Sarno pistinde yapılacak 2019 GRAND FINAL yarışları için yedek listedeyiz. Kayıt tarihine kadar başka bir ülke tarafından iade edilen koltuk olması durumunda, yedek listeden koltuk alma durumumuz olabilir.

Bu durumda GF’e gitme hakkı kazanacak yarışmacı aşağıdaki koşullara göre belirlenecek.

1) Türkiye Karting Şampiyonası’nın ilk 5 yarışı dikkate alınacak.

2) Junior koltuğu olması durumunda Formula Junior, Senior koltuğu olması durumunda Formula Senior, DD2 koltuğu olması durumunda Formula Senior, DD2 Master koltuğu olması durumunda Formula Master kategorilerinin ilk sırasında olan ve yarıştığı motoru Rotax Türkiye distribütöründen almış olan yarışmacılar koltuğu alabilecek. Micro ve Mini kategorilerinde katılım olmayacak.

3) Yarışmacılar Rotax distribütörüne TKŞ’ye katılım için herhangi ilave bir kayıt ücreti ödemeyecek.

4) Puanlama her kategoride TKŞ puanlama sisteminden farklı olarak her yarış için 34-33-32-31-…1 şeklinde yapılacak. (3 yarış x 5 ayak= toplam 15 yarış) Klasmana tüm yarışlar dâhil olacak, en kötü yarışı atma olmayacak.

5) GF’e gitme hakkını elde eden yarışmacı, Junior ve Senior kategorileri için 500€ + kdv, DD2 ve DD2 Master kategorileri için 2.500€ + kdv katılım ücreti ödeyecek. Not: Bu ücretler kayıt ücreti değildir. Distribütör tarafından Rotax’a ödenmesi gereken tutarlardır.

6) Birinci olan ve GF hakkı kazanan yarışmacı 15 gün içinde katılım kararını bildirecek ve ödemesini yapacaktır. Kazanan yarışmacı hakkını kullanmak istemezse, hak ikinciye, o da istemezse üçüncüye geçecek ve aynı koşullar geçerli olacaktır. Üçüncünün de istememesi durumunda, Rotax Türkiye distribütörü istediği herhangi bir yarışmacıya GF katılım hakkını vermekte serbesttir.

2019 RMCGF 19-26 Ekim tarihleri arasında İtalya’nın Napoli şehrindeki Sarno pistinde yapılacak.