2018 RMC Katılım Şartları

INFO 01/2018

ROTAX MAX CHALLENGE TÜRKİYE

2018 SEZONU VE GRAND FINAL KATILIM ŞARTLARI

  1. Tuzla Motorsporları Kulübü tarafından düzenlenen Berat Türker Karting Kış Kupası aynı zamanda Rotax Max Challenge 2018 yarışları olarak kabul edilmiştir.

  2. Senior kategorisi birincisi RMC Grand Final 2018’de Senior kategorisinde yarışmaya hak kazanacaktır.

  3. Yarış kuralları olarak Berat Türker Karting Kış Kupası Ek Kuralları geçerli olacaktır. Bu kurallarda belirtilmeyen durumlar için sırasıyla TOSFED 2018 Ulusal Karting Kuralları, RMC Sportive Regulations 2018 ve RMC Technical Regulations 2018 geçerli olacaktır.

  4. Yarışmacılar istedikleri yerden satın aldıkları Rotax motorlarla yarışmalara katılabilirler. Bunların Rotax Türkiye distribütöründen alınma şartı aranmayacaktır.

  5. Yarışmalarda Mojo lastik kullanıması mecburidir. Mojo lastikleri Rotax Türkiye distribütörü tarafından temin edilecek, yarışmacılar ücreti karşılığı satın alabileceklerdir.

  6. Yarışmacılar sadece organizatör kulüp tarafından açıklanan yarış kayıt ücretlerini ödeyecekler, Rotax Türkiye distribütörüne ilave bir ücret ödemeyeceklerdir.

  7. 2. Ayak sonunda Berat Türker Karting Kış Kupası Senior kategorisinde birinci olan sürücü RMC Senior Max birincisi, ikinci durumda olan pilot RMC Senior Max ikincisi, üçüncü olan sürücü RMC Senior Max üçüncüsü ilan edilecektir.

  8. Senior kategoriyle birlikte start alan Master kategori sürücüleri de RMC Senior Max yarışmacısı sayılırlar. Buna göre RMC Senior Max için tek bir klasman yapılır ve sürücüler yaşlarına bakılmaksızın aldıkları puanlara göre sıralanırlar.

  9. RMC Türkiye Senior Max birincisi olan sürücü, GF kaydı için Rotax Türkiye distribütörüne 500 Euro + kdv ödeyecektir. Ödemenin kesin kayıt öncesinde yapılması gerekir.

  10. Birincinin bu imkândan faydalanmak istememesi durumunda, Grand Final katılım hakkı aynı koşullarla ikinciye, onun da istememesi durumunda üçüncüye geçecektir. Üçüncünün de istememesi durumunda Rotax Türkiye distribütörü Grand Final’e istediği sürücüyü göndermekte serbest olacaktır.

  11. 2018 ROTAX MAX CHALLENGE GRAND FINAL 26 Kasım – 1 Aralık 2018 tarihlerinde Brezilya’daki Paladino Uluslararası Karting Pisti’nde yapılacaktır.

  12. Türkiye’ye RMCGF için DD2 ve DD2 Masters kategorilerinde ilave koltuk verilmesi durumunda, DD2 kategorisine Berat Türker Kış Kupası DD2 kategorisi birincisi, DD2 Masters kategorisine Master kategori birincisi katılma hakkı kazanır. Bu kategorilerin katılım şartları ilave koltuk alınması durumunda ayrıca açıklanır. Kategori birincileri gitmek istemezlerse, Senior kategori için X. maddede belirtilen sistem aynı şekilde uygulanır.

GRAND FINAL KATILIM BİLGİLERİ

RMC yarışlarına RMC’nin yaş limitlerine ve bu spor için gerekli olan sağlık durumuna uyan tüm sürücüler katılabilirler. RMC yarışlarına katılabilmek için TOSFED’den “Ulusal Karting Sürücü Lisansı” alınması mecburidir.RMC Grand Final’e katılma hakkını kazanan sürücüler, hangi ülke tabiyetinde olurlarsa olsunlar, sadece Türkiye adına yarışabilirler. RMC GRAND FINAL’a katılacak sürücülerin lisanslarını TOSFED’den uluslararası lisansa çevirmeleri gerekir.

Sürücü yaşı (Senior kategori):

2018 yılı içerisinde en az 14 yaşına basan pilotlar katılabilir. (14 yaş ve üzeri)

RMCGF’da Rotax tarafından sağlanacak imkanlar:

RMCGF’da şasi, motor, lastikleri, trolley, kurşun ağırlıklar, yakıt ve yağ Rotax tarafından sağlanmaktadır. Şasi ve motorda oluşabilecek hasarlar sürücü tarafından ödenir.

Tarih:

2018 RMCGF 26 Kasım – 1 Aralık 2018 tarihleri arasında Paladino Uluslararası Karting Pisti’nde (Brezilya) yapılacaktır.